AYTOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σύντροφοι και συντρόφισσες από τα ανατολικά αισθανθήκαμε την ανάγκη,μετά τα τελευταία περιστατικά αναβαθμισμένης δράσης και παρουσίας φασιστών στις γειτονιές μας,καθώς και με το άνοιγμα <<συνδικαλιστικών>> γραφείων της Χ.Α. στην περιοχή του Παγκρατίου,να προχωρήσουμε στη δημιουργία αντιφασιστικής συνέλευσης. Με δεδομένο ότι ο καπιταλισμός και κάθε μορφή εξουσίας είναι η γενεσιουργός αιτία του φασισμού και της έμφυλης κυριαρχίας,δεν είναι δυνατή η συνεύρεσή μας με άτομα ή πολιτικούς σχηματισμούς που προβάλλουν την κομματική τους ταυτότητα,προάγουν τις συγκεντρωτικές και γραφειοκρατικές λογικές ή ενστερνίζονται σεξιστικές συμπεριφορές .

Η συνέλευση μας λειτουργεί αντιιεραρχικά,αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα και είναι ανοιχτή σε όποιον/α δέχεται τις αρχές αυτές και τον τρόπο λειτουργίας της. Έχει σαν σκοπό να αντιμετωπίσει το φασισμό σαν ιδεολογία αλλά και σαν πρακτική. Προχωρεί στην ενεργοποίηση δικτύου άμεσης ενημέρωσης και σημείων πιθανής δράσης σε συνεννόηση με τις συλλογικότητες των γειτονιών μας. Χαράζει στρατηγική αντιμετώπισης χωρίς σε καμία περίπτωση να λειτουργεί ανταγωνιστικά στις υπάρχουσες συλλογικότητες που έτσι κι αλλιώς,με τις δράσεις,τις παρεμβάσεις και το λόγο τους σηκώνουν το κύριο βάρος της αντιφασιστικής πρακτικής.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα σε κάθε αντιφασιστική δράση που λαμβάνει ή θα λάβει χώρα στις γειτονιές. Η συνέλευση μας δεν έχει συντονιστικό χαρακτήρα,αλλά προσδοκά και επιδιώκει τη συνεννόηση με τις άλλες συλλογικότητες,καθώς και με τους/τις ανένταχτους/ες σε αυτές αντιφασίστες/αντιφασίστριες των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας,. Στόχος μας είναι,σε πρωταρχικό στάδιο,η κινητοποίηση των γειτονιών μας μέσω της αντιπληροφόρησης με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ TΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *